Вход | Регистрация

„Царицата на чардаша” гостува на еленска сцена

„Царицата на чардаша” гостува на еленска сцена
Община Елена

Русенската опера ще гостува в Елена с "Царицата на чардаша" на Имре Калман. Представлението ще бъде на 5 декември от 18:00 часа на сцената на НЧ "Нaпредък - 1863” в Елена.

Жителите и гостите на Елена ще се насладят на певческото и артистичното майсторство на режисьора на спектакъла и изпълнител на главната роля – солиста на Музикалния театър в София Марио Николов, със специалното участие на актьора от Русенския драматичен театър Илия Деведжиев.

Хорът и оркестърът на Русенската опера ще бъдат под диригентството на Владимир Бошнаков.

Музиката на прочутата оперета съдържа най-красивото и най-характерното от мелодичните интонации на крайдунавските унгарски и австрийски музикални традиции, съвсем близки с екзотичността си до всички балкански народи. Огнените и страстни ритми на обичания от всички унгарски танц чардаш ще възпламенят и публиката.

Заради красотата, живия хумор и емоционалната музика на русенското представление, "Царицата на чардаша" е обичано и предпочитано заглавие от българската публика.

Представлението в Елена е в памет на талантливия актьор и учител Иван Кършев, чийто потомци са организатори на представлението. Входът е безплатен.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар