Вход | Регистрация

„Шменти капели: Легендата“ снимат в Русе

В продължението на филма участват над 200 български актьори

„Шменти капели: Легендата“ снимат в Русе
Снимка: Община Русе

От средата на месец юни в Русе започват снимките на новия сериал на Владислав Карамфилов, известен като Влади Въргала. Лентата е със заглавие "Шменти Капели:Легендата". Уникалното архитектурно наследство на Русе и неговата многовековна история са причина екипът на проекта да се спре именно на дунавския град.

"Фактът, че голяма част от филмовата продукция ще бъде заснета именно в Русе е показателен, че градът ни е достоен кандидат за Европейска столица на културата през 2019г.", каза кметът Пламен Стоилов по време на срещата си с Владислав Карамфилов и снимачния екип.

938534

Градоначалникът връчи на режисьора на лентата почетна значка "Русе" и го покани да бъде едно от лицата на кампанията "Русе – град на свободния дух". Влади Въргала прие предложението и заяви готовност да подкрепи града в битката му за Европейска столица културата през 2019г.

Във филмовата продукция участват повече от 200 български актьори, сред които Христо Шопов, Захари Бахаров, Йосиф Сърчаджиев, Филип Трифонов, Стефан Петров и редица други известни имена.

Историята, която ще разказва новият сериал предхожда събитията в едноименния филм "Операция Шменти Капели" от 2006 год. Сюжетът е от 30-40-те години на миналия век в България, по време на социализма и в наши дни. Сценарият отново ще бъде оригинален и забавен и ще позволи на зрителя да се наслади на случващото се през всичките тези години през погледа на Въргала.

Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар