Вход | Регистрация

7 родни композитори на еврофестивал за детска песен

Варна ще е домакин на второто издание - "Златни искри 2014"

7 родни композитори на еврофестивал за детска песен

42 деца от България, Италия, Македония, Русия, Украйна, Малта, Беларус, Армения и Азербайджан ще се състезават за наградите на II Европейски фестивал за детска песен "Златни искри 2014” във Варна.

Детският фест ще се проведе на 27 и 28 юни в аулата на Икономическия университет от 18:00 часа. Концертите са с вход свободен за всички деца и възрастни. Малките певци ще се състезават в две категории – за най-добър изпълнител и за най-добра песен.

На 29 юни победителите ще направят гала концерт на лауреатите на "Златни искри 2014” в СОК Камчия.

1318121

В конкурса за най-добра песен ще се състезават 14 нови композиции.

В тази категория България ще бъде представена с най-новото творчество за деца на композиторите Христо Раданов, Александър Савелиев, Биляна Ангелова, Пепи Писарски, Руслан Карагьозов, Светослав Лобушки и Иван Атанасов.

Ще участват още авторски детски песни от Русия, Украйна, Македония, Беларус и Италия.

В конкурса за най-добър изпълнител ще се състезават 28 деца.

Сред тях ще видим двама финалисти от ТВ шоуто "Големите надежди” – това са Мириам Маврова от Велинград и Преслава Петрова от Търговище, които се класираха на 3-то и 4-то място.

Талантливата Мириам ще се опита да повтори успеха си от Първото издание на "Златни искри” през 2013-та, когато спечели 1-ва награда в конкурса за изпълнител и 3-то място в конкурса за песен.

1318119

Във Варна ще видим отново и носителката на Гран при в конкурса за изпълнител "Златни искри 2013” Пресияна Димитрова от Русе. Миналата година талантливата певица изправи на крака публиката с изключителната си интерпретация на версията на Лара Фабиан на Adagio на Албинони, а няколко дни след това спечели и Гран-при на конкурса "Славянский базар" в Беларус.

1318120

На сцената на "Златни искри” ще се изявят също лауреатът от конкурса "Албанико” за песен на испански език Йоана Костадинова, както и трио "Каварна гърлс” – формация на поп-певицата Надя Ботева.

Специални гости на "Златни искри 2014” ще бъдат финалистите от "Евровизия 2004” в Истанбул – дуетът от Беларус "Александра и Константин”, които ще бъдат и членове на международното жури.

1318123

"Златни искри 2014” се организира от фондация"Откритие" с подкрепата на министерството на културата и под егидата наWAFA /световна асамблея на артистите и фестивалите/.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар