Вход | Регистрация

Албанка взе Гран При на "Нова музика" + ВИДЕО

Албанка взе Гран При на "Нова музика" + ВИДЕО

Елхаида Дани от Албания спечели "Гран При" на престижния международен конкурс "Нова музика" в Горна Оряховица. Sever.bg е медиен партньор на конкурса и засне впечатляващото изпълнение на песента "Listen" на Beyonce, с което Елхаида покори и жури, и публика, и конкуренция.

Днес е Гала концерта на конкурса и на него ще пеят всички призьори, чуждестранните изпълнители, а за финал феновете ще могат да видят на живо рокаджиите от БТР. Събитието в салона на читалище "Напредък - 1869", което е и основен организатор на състезанието.

По време на днешната пресконференция председателят на журито Мими Иванова сподели: "Благодаря за огромното удоволствие да слушам толкова талантливи млади хора. Ще кажа, че премина един традиционно силен конкурс. Горна Оряховица е един от трите града в България с най-силни музикални конкурси."

Марияна Попова бе критична спрямо музикални педагози и пожела на участниците да пеят с повече самочувствие: "Чуждестранните гости излязоха със самочувствие и отвяха сцената. Разбира се, с покритие. Излизайте на сцената и показвайте емоциите си. Журито го оценява, защото ние сме хора, а не машини."

Дани Милев пък сподели с чувство за хумор: "Не вярвайте в поговорката, че музикант къща не храни. Напротив, музикант къща купува. Ако си намерите правилното място на пазара, може да успеете."

Известният вокален педагог и инициатор на конкурса Аделина Колева се обърна към всички участници с покана да участват отново догодина, когато конкурсът ще бъде в нов формат и още по-силен.

 

Listen (Beyonce), в изпълнение на Елхаида Дани - носителка на Гран При на "Нова музика".

За финал Мариана Попова сподели: "Много години трябват, за да станеш артист и когато си мислиш, че нещата са се получили, тогава идват големите изненади и разбираш, че имаш много да работиш. Имаше хора, които ни накараха да станем на крака и да пляскаме. Не може само с глас и талант, трябва и работа."

Журито на конкурса бе в състав: Мими Иванова (председател), Мариана Попова, Мая Райкова, Орлин Горанов, Дани Милев, Валентин Тонков.

 

Ето и списъка на наградените:

 

I категория

 

I възрастова група:

Специални награди: Тереза Тодорова, Крисия Тодорова

Трета награда: Андреа Начева

Втора награда: Пламена Валериева

Първа награда: Божена Върбанова

 

II възрастова група:

Специални награди: Камелия Петрова, Яна Иванкиева (Литва), Павел Матеев, Траяна Цанкова, Лия Любенова

Диплом на кмета на Горна Оряховица: Андреа Жан (Франция)

Трета награда: Адриана Съботинова

Трета награда: Иван Иванов

Втора награда: Яна Димитрова

Първа награда: Пресияна Димитрова

 

III възрастова група:

Специални награди: Флория Цанкова, Невена Пейкова, Христина Иванова, Михаела Маринова, Радостина Стоянова, Пламен Добрев, Олесия Клинк (Естония), Хасан Сушич

Трета награда: Сабина Донева

Втора награда: Венцислав Кътов

Първа награда: Виктория Георгиева

 

IV възрастова група:

Специални награди: Робърт Ангелов, Десислава Златева, Моника Карагенова, Християна Дънкова

Трета награда: Марсел Роска (Молдова)

Втора награда: Калина Конач (Украйна)

Първа награда: Сабрина (Италия)

 

II категория

 

I възрастова група

Първа награда: Дует – Даяна Гиргинова и Иван Гайдаров

 

II възрастова група

Втора награда: Вокален квартет Upstream Voices от Севлиево с участници: Флория Ивелин Цанкова, Илина Илиянова Гъбенска, Венера Велизар Белчева, Христина Христова Георгиева

Първа награда: Квартет "Розов свят" от Стара Загора с участници: Калина Кайракова, Катерина Желязкова,Мария Иванова, Калина Георгиева

 

ГРАН ПРИ - Елхаида Дани (Албания)

 

Очаквайте скоро в Sever.bg интервюта с Мими Иванова и Мариана Попова - за българската поп музика, за музикалните риалита и младите ни таланти!


 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Север.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар