Вход | Регистрация

Арт резиденция "Старото училище" търси смисъла на края

Арт резиденция "Старото училище" търси смисъла на края
Арт резиденция "Старото училище"

11 творци от близки и далечни страни си дават среща в село Горна Липница, за да дадат своята интерпретация на темата "Краят като начало: Горна Липница и началото на света - 2012”.

На 17 август започва третото издание на Арт резиденция "Старото училище” в село Горна Липница, интерес към която е заявен от общо 105 души от цял свят. Само 11 обаче бяха подбрани от компетентно жури в началото на месец юли да развихрят въображение сред природата и селския бит в търсене на извечни истини.

Това са Константин Константинов (България), Wael Darwish (Египет), Fabiola Marabotto (Мексико/Канада), Слав Недев (България), Michael Hahn (САЩ), които ще творят в секция живопис; визуално изкуство ще представи О. Gustavo Plascencia от (Мексико/САЩ); Mamura Aya от Япония, Kaveh Baghdadchi от Иран и Ели Иванова (България/САЩ) - фотография; Bilwa от САЩ ще твори в сферата на музиката, а Tamara Erde (Израел/Франция) ще работи върху късометражен филм.

Тежест при подбора имат и предварително изпратените от кандидат-участниците материали, интерпретиращи темата на тазгодишната Арт резиденция - концепцията за идването на края на света и за настъпването на огромни промени и ново начало, засягащо цялата планета.

Нещо наистина ново, което Арт резиденцията предприема, е създаването на Манифест "2012” на кръга "Старото училище” за Началото на новия свят. "Ние вярваме в Колелото на времето, вярваме в Края, защото вярваме в Началото”, се посочва в началото на документа, който е отворен за всеки, желаещ да се присъедини към Кръга. Основната му цел е моделиране на нов различен свят, в който обществото и политиците/лидерите ще са в нови измерения – водени единствено от подбудите и потребностите на творец.

Север.бг ще ви представя всеки един от артистите, както и творческите им концепции, изразени по време на Резиденцията, която ще продължи до 26 август.

__________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар