Вход | Регистрация

Басистът на "Епизод" представя книга

Басистът на "Епизод" представя книга
sxc

Романът "Съкровището на Шишман" ще бъде представен днес от 17:30 часа в Клуба на дейците на културата в Ловеч. Автор на книгата е басистът на рок групата "Епизод" - Симеон Христов. Романът вече е представян и в други градове. Ловеч обаче е по-специално място за автора, тъй като той е учил в Механотехникума на града.

Книгата "Съкровището на Шишман" разказва за конкретното имане, което от векове се търси от иманярите. В романа става въпрос обаче и за още едно съкровище, което досега е било познато само на археолозите. То не е открито все още, но е много по-ценно, защото не е материално, а духовно. Става въпрос за книгите от университета на патриарх Евтимий, намиращи се в Търново.

За тези книги се знае изключително малко. Само, че са сложени в кожени торби и са заляти с восък. Но къде са и какво точно представляват? До момента няма информация.

Романът е исторически реалистичен, тъй като се разказва за действителни личности. Говори се например за цар Иван Шишман и Баязид Светкавицата, но има разбира се и художествени образи, плод на творческата мисъл на Симеон Христов.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



lovechtoday.eu
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар