Вход | Регистрация

Визуално-поетичен пърформанс "Поезия за докосване"

Утре в Русенската художествена галерия поети и художници ще представят атрактивен пърфоманс, който ще бъде излъчван в реално време по интернет

Визуално-поетичен пърформанс "Поезия за докосване"
Снимка: Север.бг

Поети и художници от Русе, Варна и Велико Търново се включват във визуално-поетичен пърформанс, с който ще отбележат Европейската нощ на музеите и галериите, 19 май, събота. В проекта "Поезия за докосване", който ще бъде представен в Русенската художествена галерия, участват общо щестнадесет творци.

Поетите, сред които са Мира Душкова, Владислав Атанасов, Мая Ангелова, Илия Деведжиев, Лилия Рачева, ще четат свои стихотворения, по които художниците - Николай Бузов, Вяра Гунева, Таня и Георги Пасеви, Соня Чурова - ще импровизират върху хартия и платно.

Към групата на русенските художници ще се включат гостите Атанас Тотляков, преподавател във Великотърновския университет, и Анета Манковска от Варна.

Участие в пърформанса има и танцова формация "Стар Денс" с ръководител Антония Косева. Събитието в събота вечерта ще бъде представено в реално време в интернет. Проектът за визуално-поетичния пърформанс се осъществява с финансовата подкрепа на Община Русе, по програмата за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата.

 

 

_________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



брягнюз.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар