Вход | Регистрация

Горна Оряховица се включва в голямото четене

Горна Оряховица се включва в голямото четене
Home Designing

Общинската библиотека в Горна Оряховица отново се включва в кампанията "Четяща България". Това е осмото поредно участие на институцията. Маратонът по четене е посветен на Международния ден на книгата /23 април/.

Целта на разнообразните инициативи е повишаване на интереса на гражданите към четенето. Като жест към горнооряховчани в дните от 22 април до 29 април записването на нови читатели в градската библиотека ще бъде безплатно. В същия период ще бъдат опростени и глобите за забравена и забавена книга.

Началото на "Четяща България" се поставя днес с гостуването на децата от ЦДГ "Бодра смяна" в Общинска библиотека.

На 18 април в библиотеката ще бъде представена публична лекция "170 години от рождението на Георги Бошнаков - просветен и революционен деец на Горна Оряховица ". То ще е придружено от състезание - викторина, посветена на 135 години на Освободителната война.

На 19 април за първи път библиотеката ще посетят децата от първи клас на ОУ "Иван Вазов" по повод празника на училището. Те ще се запознаят с творби на техния патрон.

На 22 април в библиотеката ще бъде представена книгата на Мирела Рая "Истинска измислица".

На 23 април ще се четат стиховете на Таня Мезева. В същия ден ще гостуват и децата от трети клас от СОУ "Вичо Грънчаров", които ще представят свои съчинения по любима приказка на Андерсен.

<< Sever.bg във Facebook>>





Източник: Община Горна Оряховица
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар