Вход | Регистрация

Графити разкрасиха парк в Г. Оряховица

Рисунките са на екотематика

Изпъстриха с графити на екотематика горнооряховския парк "Пролет".

Автори на новите улични рисунки са художниците Николай Петров, Венцислав Йосифов и Людмил Илиев от групата "140 идеи” - София.

Демонстративното дорисуване на подпорната стена в парка се случи в рамките на Седмата национална младежка среща - от 28 до 30 март. Организатор на форума бе Сдружение "Горнооряховски младежки парламент”, с подкрепата на Община Горна Оряховица.

1237419

Рисуването на стената започна през 2013 година, по време на графити-фест "Да разчупим сивотата”, организиран също от Горнооряховски младежки парламент. Цялата повърхност е изпъстрена с тематични приятни рисунки, вписващи се в концепцията на парка и на градската среда.

1237416

Тримата художници успяха да дорисуват останалите 70 кв. м. от подпорната стена за два дни. За целта бяха използвани 30 килограма фасаген, 7 килограма акрилна боя и близо 100 цветни спрея. Материалите бяха осигурени от Общината.

В началото на демонстративното рисуване, кметът инж. Добромир Добрев разговаря с тримата художници, разгледа проекта на рисунката и им пожела успех. Рисунката на тримата младежи бе харесана от гражданите на железничарския град, затова се обърнахме отново към тях, сподели Виолета Панова от Горнооряховски младежки парламент.

1237423

Възможно е и други скучни сиви стени в града да бъдат обагрени и разкрасени с графити. Това обсъдиха представителите на Сдружението с инж. Добрев.

1237420

Още снимки - в нашата галерия.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар