Вход | Регистрация

Две атрактивни изложби показват в Ловеч

Уникални радиоапарати и красиви гобленимогат да видят ловчанлии в експозиции на РИМ - Ловеч

Вчера в изложбена зала "Покрит мост" в Ловеч бе открита изложбата "Гобленът е изкуство" на майсторката Дора Петрова, която е родена в Плевен през 1945 г. Първият й гоблен носи името "Момичето с книгата", а досега е изработила около 100. На година изработва по 7 малки или 5 големи гоблена.

Отначало шие с конци на "Вилер",но сега предпочита българските. За първи път излага свои творби преди 10 г. на една изложба по случай 8 март, провела се в Художествената галерия. За труда си е наградена с грамота. Това е втората и самостоятелна изложба. Дора Петрова е обучила мнозина на красивото изкуство. Тя работи и по двата начина с отпечатък и без. Обучила е и двамата си сина Асен и Пламен. Тя пресъздава на платното много пейзажи, цветя, животни, дори зодиите.

Ден преди това колекционерът и дарителят на стари радиоапарати Кирил Петров отново заинтригува аудиторията, като разказа интeресни факти за създаването на първите радиоапарати и техните свойства. Наред с историческите факти той демонстрира и оргиналност, като показа свои изобретения. От стари неработещи грамофони той бе създал работещи радиоапарати.

Изложба "Кой откри радиото? Нов живот на старите радиоапарати" може да бъде видяна в в музейната сбирка "Минерали и минерални суровини (Васил и Атанас Атанасови)".

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Регионален исторически музей - Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар