Вход | Регистрация

Иван Ланджев и Владислав Христов идват с нова поезия

Младите поети ще представят новите си книги във Велико Търново

Иван Ланджев и Владислав Христов идват с нова поезия

Съавторство с двама от най-известните в поетичните среди млади творци предлага читателско ателие ТАМ във Велико Търново. Иван Ланджев и Владислав Христов ще гостуват на старата столица тази събота, 17.10, в Арт кафето на ул. "Марно поле".

От 18.30 ч. поетите ще направят своеобразна литературна работилница с почитателите си по време на представянето на новите им поетични книги. Чрез четене, осмисляне и до/измисляне присъстващите ще станат съпричастни към музата на творците.

Мая Ангелова ще представи книгите "Ние според мансардата" на Иван Ланджев и "Фи" на Владислав Христов.

Кулминация на вечерта пък ще бъде споделянето на съвсем "прясната" още поетична книга на Владислав Христов - "Германии", която ще излезе по книжарниците ден преди това. Текстове от книгата ще чете актьорът Милен Димитров.

Иван Ланджев е победител в Националния конкурс за поезия "Веселин Ханчев"(2009), а първата му стихосбирка "По вина на Боби Фишер" (2010) печели Националната награда за дебют "Южна пролет". Номиниран е за наградата "Иван Николов". Стиховете му са преведени на английски, немски, словенски, словашки, хърватски и испански.

Владислав Христов е в класацията на 100-те най-креативни хайку автори в Европа от 2010 г. Носител е на различни награди за кратка проза и хайку, има номинация за наградата "Иван Николов".

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар