Вход | Регистрация

Клуб по народни танци популяризира традициите в Русе

Танцьорите ще се фокусират върху запазването на автентичните хора от различни региони

Клуб по народни танци популяризира традициите в Русе
Снимка: Bulphoto

Нов клуб по български народни танци отваря врати в Русе. Соня и Венцеслав Неделчеви, които са създателите на танцувалното дружество, целят да съхранят и популяризират традиционните български хора във вида, в който те се изпълняват в географските райони на страната, за които са характерни. Репетициите на състава ще се провеждат в салона на основно училище "Братя Миладинови".

Клубът ще предлага както обучение за начинаещи, така и възможност за запалени танцьори да се отдадат на страстта си. В програмата на "Нашенци" ще бъдат включени популярните хора от всички краища на България.

Танцовата кариера на Венцеслав Неделчев започва през вече далечната 1982 г. Той е бил част от представителната формация на фолклорен танцов театър "Найден Киров" и е ръководил танцовия състав към читалище "Св. св. Кирил и Методий" в русенския квартал "Средна кула". Неделчев е работил като хореограф на фолклорен ансамбъл "Русчуклийче" при общинския детски център за култура и изкуство в крайдунавския град. Носител е на много национални и международни награди.



Източник: Арена Медия
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар