Вход | Регистрация

Кристиана Асенова е голямата надежда на България

В "челната" тройка се наредиха Радко Петков от Троян и Мариам Маврова от София

Кристиана Асенова е голямата надежда на България
knowbox

С феноменалните две изпълнения на "Adagio" на Лара Фабиан и обичаната от всички българи "Хубава си, моя горо", Кристиана Асенова спечели безапелационно сърцата на зрителите на Нова и заслужи титлата "Голямата надежда" на България. На финала тя се изправи срещу Радко Петков от Троян и Мариам Маврова от София и спечели категоричните 38% зрителски вот.

Младата надежда от Търговище, която заслужи прозвището "българската Лара Фабиан", спечели обучение в академията на сър Джеймс Пол Маккартни в Ливърпул, участие на седмия международен фестивал на изкуствата Orpheus in Italy и парична награда в размер на 30 000 лв., чека за която й връчи лично продуцентът на предаването – Магърдич Халваджиян.

"Понякога, за да успее, човек трябва да бъде не само талантлив, но постоянен и упорит", с тези думи Маги Халваджиян се обърна към талантливата дива, припомняйки факта, че когато се е явила на кастингите за предаването във Велико Търново, самата тя не е искала да участва. Именно на сцената на "Големите надежди", Кристиана доби увереност в себе си и накара цяла България да повярва в таланта й. 

1299207

13-годишният певчески талант Радко Петков бе сред 60-те деца от цялата страна, избрани след подбор измежду няколко стотици кандидати за участие в конкурса.

Младата надежда на Троян има редица успехи в престижни конкурси, носител е на национални и международни награди. Той е едно от лицата на Студия "Гласове" с ръководител Мариета Жекова, седмокласник в СОУ "Васил Левски".

Всеки, имал щастието да чуе неговия глас и чувството, с което пее, е бил убеден, че това дете има голямо бъдеще, пише Ловеч прес. 

1299206

Мариам Маврова е родена през 2001 г. в София. Живее във Велинград и учи в СОУ "Св. св. Кирил и Методий”. От 2008 г. посещава музикална школа "Звънче” с ръководители Иван и Йорданка Казалиеви, а от есента на 2010 г. е солист във вокална студия "Дъга”, към артцентър "Кърнолски” в София, с ръководител Снежана Полихронова-Кърнолска. Участията на Мариам в международни и национални фестивали и конкурси са й донесли сыщо много отличия и награди, представя другата млада надежда на България БНР. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар