Вход | Регистрация

Месец февруари в Държавната опера

Месец февруари в Държавната опера
Русенска опера

Програмата на Държавната опера в Русе за месец февруари започва с балета "Жизел" от Адолф Адам. Представлението ще бъде утре 5 февруари (вторник) от 19:00 часа в зала Опера. Сценографията и костюмите са дело на Иван Савов.

Следваща по ред е "Кармен" на Жорж Бизе. Диригент ще бъде Владимир Бошнаков, а режисьор е един румънски представител - Кристиан Михайлеску. Представлението ще бъде на 8 февруари от 19:00 ч. отново в зала Опера.

Следва 12 февруари с "Царицата на чардаша". Оперетата е от Имре Калман, диригент е също Владимир бошнаков, а режисьор е Марио Николов. Желаещите да видят оперетата могат да заповядат в зала Опера в 19;00 часа.

На 13 февруари "Царицата на чардаша" ще излезе отново на сцена за всички пропуснали представлението предишния ден. То ще е в 18:00 часа.

Следва 14 февруари, 19:00 ч., зала Опера, с концерт-спектакълът "От Виена до Бродуей". Класическата оперета и музикъл ще премине под диригентството на Юли Дамянов, сценарият и режисурата са на Марио Николов.

В петък 15 февруари от 19:00 часа също в зала Опера ще се изпълнява мюзикълът на Фредерик Лоу и Алан Джей Лернер - "Моята прекрасна лейди". Диригентството е поверено на Владимир Бошнаков, а режисьорът е Симеон Симеонов.

На 19-ти февруари от 19:00 часа можем да гледаме незабравимата балет на П. И. Чайковски "Спящата красавица".

Следва 22-ри февруари с операта на Джузепе Верди - "Бал с маски". Тук диригент и режисьор е Георги Димитров.

Февруарската програма на Държавната опера завършва с 25 февруари (понеделник), от 19:00 ч. във фоайето на зала Опера. Там ще има камерен концерт "Дуети за любовта".

В него участие ще вземат Г. Гиргинова, В. Попов, В. Гарвалова, П. Костов, П. Цонева, Д. Кюркчиев, Т. Чукурска, Е. Желев и други. Всичко това ще бъде под съпровод на пиано изпълнен от Божена Петрова.

 

__________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар