Вход | Регистрация

НУИ "Панайот Пипков" е домакин на международна графити практика

В международната среща по програма "Коменски" участват ученици от 6 държави

НУИ "Панайот Пипков" е домакин на международна графити практика
НУИ "Панайот Пипков"

От днес до 24 март 14 ученици от НУИ "Панайот Пипков" ще бъдат домакини на международна среща по проект  ''Picturing cultures on the walls" по секторна програма "Коменски" към Център за развитие на човешките ресурси за междуучилищно партньорство с 6 европейски държави

Обединени от мотото "Walls talk" или "Стените говорят", учениците от 8 до 11 клас ще творят графити с европейските си връстници от Испания, Франция, Полша, Турция, Унгария и Румъния.

Проектът се реализира от септември 2011 до май 2013г. Първата работна виза на учениците от музикалното училище бе в Полша през ноември 2011 г.

Днес възпитаниците на НУИ "Панайот Пипков" ще посрещнат международните си гости в училище по стар български обичай с "хляб и сол". Програмата по посрещането включва представяне на обичая Баба Марта от учениците в начален курс, поздравителен концерт в концертна зала "Божко Шойков".

В следващите дни ще се състои съвместна графити практика под мотото "Свобода" в конферентната зала на хотел "Ростов".

Предвидена е среща на международните гости с представители на местната власт, поднасяне на рекламни материали за град Плевен - "За спомен от България", презентация и кратък концерт, представящ традиционното българско творчество и ритмика.

За гостите е организирана разходка в града домакин с посещение на Регионален исторически музей, параклис-мавзолей "Свети Георги Победоносец", Панорама "Плевенска епопея 1877 г."

На 23 март домакините ще изпратят своите партньори за София, където те ще бъдат запознати с някои забележителности на столицата.   

Подробностите около програмата може да прочетете на сайта на НУИ"П.Пипков" - Плевен.


 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар