Вход | Регистрация

Наградиха участниците в Шестото биенале

Наградиха участниците в Шестото биенале
Снимка: Булфото

Тази година, за шести път, Плевен е домакин на Биенале на малките форми. В  ХГ "Илия Бешков" бяха връчени награди за участниците във форума от председателя на Народното събрание Цецка Цачева и кмета на общината проф. д-р Димитър Стойков.

Проф. Стойков връчи наградата на Община Плевен на живописеца Пламен Бонев.

Председателят на Народното събрание, Цецка Цачева връчи четири награди. Дианка Тодорова получи наградата за живопис, наградата за графика беше връчена на Лаура Димитрова, Гълъбин Христов получи наградата за скулптура, а наградата за млад автор отиде при Антон Камбарев.

По традиция бяха раздадени и дипломи на участници в биеналето, които се считат за потенциални носители на наградата на биеналето. Сред тях са имената на Иван Милушев, Христо Атанасов, Кольо Костов Кирил Харалампиев - живопис, Димитър Каатонев , Ирина Робева, Тодор Овчаров - Графика, Атанас Пеев, Богомил Николов, Николай Маринов, Убавка Тончев, Татяна Панайотова - скулптура.

"Само след дни ще честваме Деня на народните будители и трябва да кажем, че днешните участници са достойни техни последователи. Благодарение на тях ние можем да бъдем сигурни, че ще бъде съхранен духът на българското, българските традиции и култура. Нека това биенале ни направи по-уверени и по-силни в изграждането на един по-красив и по-добър свят", каза кметът на Плевен, проф д-р Димитър Стойков.

"Благодарение на тази инициатива, Плевен отново е място, където се срещат художници от различни поколения от цялата страна, за да покажат съвременните тенденции в изобразителното изкуство", каза председаелят на Народното събрание Цецка Цачева, която бе специален гост на събитието. 

В шестото издание на творческия форум се включиха 240 автора от цялата страна, участващи с 533 свои творби в областите живопис, графика и скулптура.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар