Вход | Регистрация

Нощно кино под звездите си организират младежи

Нощно кино под звездите си организират младежи
Снимка: Север.бг

Нощно кино под звездите си организират тази вечер във Велико Търново младежи от пет държави. Те ще гледат на 3D българския филм "Мисия Лондон". Всъщност киновечерта е част от културната им едноседмична програма.

Младите хора са в старата столица по "Проектът 5D - почувствай ни", реализиран от местното сдружение "Евротенденции" по програма "Младежта в действие". Общатата му стойност е в размер на 21 523 евро, осигурени по програмата.

"Пет D, защото пет са страните участнички по него, Франция, Италия, Полша, Унгария и България. А в света на технологиите 5D е съвременен метод, в който в кината фирмите се представят освен чрез ефекта на 3D оптичното измерение, но и чрез всички други форми на възприятие като усет за топло и студено движение на седалките и пр.", казва Станимир Атанасов, председател на УС на местната организация.

По време на гостуването си във във Велико Търново младите хора са се занимавали с ролеви игри, уъркшопове, дейности на открито, правили са дискусии в неформална среда, както и работа по групи с мултимедийни презентации и способи. Целта по проекта е развитие на лидерските качества сред младите хора, както и всеки от тях да открие или преоткрие талантите си.

Вчера младежите се срещнаха с деца от SOS детски селища, разглеждаха и културно-исторически забележителности в старата столица.

Днес ще посетят и ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".

 

Общо 43 млади хора участват в международния обмен, от тях 32 са чужденци, а другите 11 са великотърновци. Гостите са в старата столица до 23 юли, след това заминават за Варна, за да участват в дейности на екотематика.  

 

 

 _________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар