Вход | Регистрация

Тази вечер в Лауреатски дни "Катя Попова"

Тази вечер в Лауреатски дни "Катя Попова"
Снимка: sxc.hu

Четирима българи, удостоени с награди на национални и международни конкурси в Германия, Австрия и Италия, ще се изявят тази вечер на международния музикален фестивал Лауреатски дни "Катя Попова" в Плевен. Това съобщиха организаторите.

Божана Павлова (китара) през тази година е финалистка на конкурса "Forum Gitarre Wien" във Виена и носител на специалната награда "Фернандо Сор" от конкурса за китара в Ервите, Германия. Тя е спечелила и първата награда на конкурса "Млади виртуози" в София.

Лилия Здравкова (сопран) е финалист на оперния конкурс "Магда Оливеро" в Милано и носител на първата награда от конкурса "Светослав Обретенов".

Двама артисти, родени в Плевен, ще се представят на фестивалната сцена пред съгражданите си. Зорница Иларионова (цигулка) е спечелила първи награди от конкурсите "Недялка Симеонова", "Панчо Владигеров" и "Добрин Петков", а пианистът Стефан Бонев е носител на специалното отличие за най-добра интерпретация на музиката на Ференц Лист на конкурса на името на композитора, който се организира във Ваймар.

На рояла довечера ще бъде Магдалена Банкова от Плевенската филхармония.

Концерт ще бъде в зала "Катя Попова" от 19.00 ч., входът е свободен.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар