Вход | Регистрация

Твер прави изложба на творби от България

Изложба на съвременни художници от Велико Търново бе открита в град Твер, по покана кмета на побратимения на старата столица град, г-н Корзин.

Изложбата е посветена на 24 май и ще остане до 27 май. Представени са общо 40 творби на 17 автори в сферата на живописта, графиката и визуалните изкуства.

На откриването присъстваха директорът на Българския културен институт в Москва Буряна Ангелакиева, зам.-директор "Култура, образование и социални дейности" на администрацията на Твер Людмила Огиенко, зам. председателят на тверската "Дума" Вадим Рибачук, много дейци на културата от Твер. На отриването на изложбата бе и делегация от Велико Търново.

За първи път администрацията на двата града организира подобен културен обмен. Досега инициативите са се осъществявали от отделни институции.

По време на отриването бе представен обичаят "Ладуване" и изпълнения на формацията за български фолклор от Русия - "Славяночка". След поредица от други срещи Русия потвърди своята подкрепа за кандидатурата на старата столица за Европейска столица на културата през 2019 г.

Делегацията от Велико Търново се срещна и с Татяна Салникова – директор на Тверската академична областна филхармония. С нея бяха обсъдени идеи за гостуването й във Велико Търново.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар