Вход | Регистрация

Фестивал на българското кино в Прага

Фестивал на българското кино в Прага
Снимка: sxc.hu

За пети пореден път се организира фестивал на българското кино в Чехия. На културното събитие ще се представят продукции от последните години. Някои филмите дори ще бъдат видени за първи път от чешката публика. Освен това те имат подготвени субтитри на съответния език.

Фестивалът в Прага ще започне с филма "Слънчево" на сценариста, режисьор и продуцент Илия Костов. След това ще се продължи със заглавия като "Чужденецът" на Ники Илиев, "Шменти Капели" на Владислав Карамфилов - Въргала, както и документалните "Развод по албански" и "Чия е тази песен" на режисьорката Адела Пеева и "Самодейци" на Светослав Драганов.

По време на фестивала ще бъде и световната премиера на документалния филм "Преходът или какво стана с нас" на Атанас Киряков.

За представянето на филмите си в Прага ще пристигнат голяма част от режисьорите и сценаристите.

Заедно с прожекциите, като продължение на събитието са подготвени дискусии, срещи с публиката и творчески срещи в Института за документално кино и филмовата академия.

В програмата на фестивала е включена и изложбата "Златни филмови плакати", която ще отвори врати на 18 февруари.

Организатор на събитието е Български културен институт. Фестивалът на българското кино се извършва под патронажа на министрите на културата на България - Вежди Рашидов и на Чехия - Алена Ханакова.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Агенция "Фокус"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар