Вход | Регистрация

Филми от тридневен маратон - безплатно в Стражица

Фестивалът на Югоизточното кино гостува в десетте общини на Велико Търново

Филми от тридневен маратон - безплатно в Стражица
Снимка: sxc.hu

Тридневен филмов маратон ще зарадва ценителите на филмовото изкуство в Стражица. Инициативата е част от проявите, с които регион Велико Търново кандидатства за културна столица на Европа за 2019 г. Фестивалът на Югоизточното кино гостува и в десетте общини от областта в края на февруари.

В Стражица прожекциите са насрочени за 21, 22 и 23 февруари в Зимното кино в града, като входът за всички желаещи е свободен.

На 21 февруари от 17:30 часа ще бъде прожектиран филмът "Местен вампир”, продукция на Черна гора.

На следващия ден от 17:30 часа ще се излъчи българския "Love net.” Филмът е на Илиян Джевелеков и в него участват съзвездия от български актьори: Владимир Пенев, Христо Шопов, Йорданка Кузманова, Койна Русева, Захари Бахаров и др.

Филмът представя ролята на Интернет за сърдечни запознанства, за общуването и интимните отношения. Любовта е представена във всичките й форми и проявления - сериозна и задълбочена, както и бързо изгаряща, и повърхностна.

На 23 февруари стражичани ще могат да гледат българския филм "Малка нощна приказка”. Сценарист на създадената през 2006 г. кинолента е Людмил Станев, а режисьор - Николай Акимов.

"Едно дете предпочита въображаемия свят пред реалния и раздава роли в услуга на своите фантазии и мечти” – така авторите анонсират своя филм. Във филма играят обичаните български актьори Мая Новоселска, Тодор Колев, Николай Урумов, Димитър Рачков, Стефания Колева и др.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар