Вход | Регистрация

Филмирай лирика

Филмирай лирика

Поради големия интерес на публиката на тазгодишния Литературен фестивал в Русе към темата филмиране на лирика, Международно дружество "Елиас Канети” предоставя възможност на желаещите да се запознят по-задълбочено с различните аспекти и възможности на този жанр.

За целта се организира творческа работилница "Да, можеш да филмираш лирика. Виж как!", водена от Анастасия Новикова.

Чрез анимации, видео етюди, инсценирани декламации и други варианти на жанра ще бъде представено разнообразието на филмирания на лирика.

Участниците ще бъдат предизвикани да разсъждават над въпроси като кои елементи на стихотворението се филмират от режисьора и по какъв начин се случва това. Накрая те ще се превъплътят в ролята на създатели на филми и ще измислят своя собствена концепция за филмиране на лирика.

Творческата работилница е адресирана към студенти, хора на изкуството и всички заинтересовани и ще се проведе на 9 ноември (неделя) от 14 часа в Австрийската библиотека в Русе. Участие само с предварително записване на и-мейл [email protected] до 5 ноемвеи (сряда).

На 10 ноември (понеделник) Анастасия Новикова ще представи филмирането на лирика и ще дискутира с публиката във Велико Търново. Срещата с нея в старата столица е от 18 часа в клуб "Таралеж”.

Събитията се организират със съдействието на Гьоте-институт България.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар