Вход | Регистрация

Хорът на Верона идва в България

Хорът на Верона идва в България
АРТ БГ

Хора на Верона пристига във Велико Търново. Гостуването им е по случай 60-годишния юбилей на световния тенор Калуди Калудов

Хорът и българинът ще изпълнят част от  шедьоврите на Верди, които  век и половина след своето създаване са напълно автентични, непроменени, в обичайния оперен репертоар. Верона, със знаменитата си Антична Арена, ще покаже своята сила и красота за първи път и в България с над 150 артисти на сцената.

От 80-те години и досега международната кариера на Калуди Калудов е възходяща и той е нареждан от ценителите на операта в челото на тенорите в света. Пял е в Ла Скала в Барселона, Виенската Щатсопер, Цюрих, Женева, Театро Колон- Буенос Айрес, Япония, Австралия, Филаделфия, Земпер опера в Дрезден, Дойче щатс опера Унтер ден Линден Берлин, Дойче опера Берлин, Театро ла Фениче във Венция и много други водещи театри по света.

Изпълнявал е главните тенорови партии в опери на Верди, Пучини, Маскани, Бизе, Леонкавало и др. Сега Калуди Калудов ще участва заедно със солистите Анна Дитри (Anna Dytry) - сопран, Елена  Чавдарова - Иса - мецосопран и Юлиян Константинов - бас, с изключителното участие на гласовете от Арена ди Верона и Русенската филхармония, под диригенството на Найден Тодоров, музикант на годината 2012.

Хорът на Верона и Калуди Калудов ще гостуват на 29 май в зала 1 на НДК, София, от 19:00ч., като част от Салон на изкуствата НДК 2013,

На 30 май в ДКС "Васил Левски", Велико Търново, от 19:00 ч. и 1 юни във Фестивален комплекс, Варна, от 19:00ч.

Билетите са в продажба от утре – 11 април и са на цени от 20 до 60лв. и ВИП от 80 до 100лв в Билетен център НДК, на Туристически Информационен Център Велико Търново, на касата на Фестивален комплекс Варна, и онлайн в системата на Eventim.bg.



Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.








Докладвай за нередност в статията
Добави коментар