Вход | Регистрация

Шахматен турнир подкрепя В. Търново за културна столица

Състезанието се организира от Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново със съдействието на Шахматен клуб „ЕТЪР

Шахматен турнир подкрепя В. Търново за културна столица
Снимка: Булфото

Турнир по ускорен шахмат организира Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново със съдействието на Шахматен клуб "ЕТЪР".

Проявата ще започне от 10:00 часа на 22 февруари в Областен информационен център – Велико Търново, бул. "България" № 24 (бивш Пионерски дом). В състезанието могат да участват момчета и момичета на възраст от 6 до 12 г. Главен съдия ще бъде Николай Йорданов - международен съдия.

Събитието се реализира  в подкрепа на кандидатурата на регион В. Търново за Европейска столица на културата през 2019 г. Освен да се популяризира шахматната игра сред подрастващите, целта на турнира е да се популяризира дейността на ОИЦ – В. Търново, както и ролята и значението на европейските фондове и оперативните програми в България.

Инициативата е свързана и с важни дати за Европейският съюз – 17 и 28 февруари 1986 г. подписване на Единният европейски акт, 7 февруари 1992 г. - Договорът за Европейски съюз (Маастрихт) и 26 февруари - подписан Договорът от Ница.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар