Вход | Регистрация

Екшън по американски в Търново

Задържаха 21-годишен от Летница с криминално минало, след няколко часова гонка

Екшън по американски в Търново
Снимка: Булфото

Ако си мислите, че само в американските филми може да станете свидетели на високите скорости и безпаметна гонитба на нарушители на закона, лъжете се. Освен всички други "екстри" и тази започна все по-често да си "пробива път" в ежедневието ни.

А ето и разиграния сценарий...

Вчера, около 05:35 ч., на ул. "Магистрална” във В. Търново, в близост до Южен пътен възел, при опит да бъде извършена полицейска проверка на лек автомобил "Сеат Толедо”, с ловешка регистрация, собственост на 34-годишен мъж от Летница, водачът на автомобила не се подчинил на подадения му сигнал със стоп палка и продължил движението си с висока скорост, създавайки опасност за останалите участници в движението.

Полицейските служители  предприели преследване на автомобила и въпреки многократно подаван звуков и светлинен сигнал същият, продължил в посока София.

По-късно преследваният автомобил е бил засечен от полицейски патрул в района на Павликени, където също не се подчинил на полицейско разпореждане и преследването продължило.

Водачът се отправил отново към В. Търново. Малко по-късно същият бил установен с автомобила на ул. "М. Габровска” в старата столица. 21-годишният В. Ц. проявил изключителна арогантност спрямо полицейските служители. Отказал да бъде изпробван за алкохол с техническо средство и да даде кръвна проба за химичен анализ.

В. Ц. има регистрация за унищожаване на чуждо имущество и присъда за причиняване на смърт при пътен инцидент. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство за възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си по служба.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар