Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Автозаводът край Ловеч с капацитет 70 хил. автомобила

Една от марките автомобили ще дебютира в Холивуд

Автозаводът край Ловеч с капацитет 70 хил. автомобила
greatwall.bg

До 70 хиляди автомобила годишно може да произвежда автомобилният завод на "Литекс Моторс" край ловешкото село Баховица. Това е възможно с разширение на капацитета при работа на три смени и достатъчно поръчки.

По думите на изпълнителния директор на автозавода Илия Терзиев пред "Фокус", пълният производствен капацитет е 50 хил. автомобила годишно и, ако продължават да се развиват успешно, както досега, скоро ще го достигнат.

От откриването на завода през февруари 2012 г. до момента производството непрекъснато се разширява. Родното производство стартира с Voleex C10. След него "бял свят" видя и Steed. От края на ноември тази година се произвежда и новият високопроходим автомобил - Great Wall Н6. Произведените коли са предназначени предимно за вътрешния пазар и за страните от Балканския полуостров. Предстои лансиране на нови модели и предвижданията са през следващата година автомобилите, произведени в България, да се продават в цяла Европа.

В компанията работят предимно български специалисти, като всеки един от тях по веригата от инженер до мениджър е преминал специализиран курс на обучение, важащ и за всеки новопостъпил. В подкрепа на професионалното израстване на кадрите ръководството на завода насърчава служителите си към редовни обучения и развитие, допълва Терзиев.

А ето и една любопитна подробност: Great Wall Motors, партньор на българската компания Литекс Моторс в производството на автомобили, ще направи своя дебют в Холивуд с участие във филма The Expendables 3, който се снима в България. Моделът, който ще блесне в кинопродукцията е Great Wall H8, съвсем скоро предстои да бъде пуснат на пазара в Китай. Great Wall Motors е първата марка автомобили от Китай, която пробива в Холивуд.

Great Wall H8 е звезда в сцена на екстремно преследване, където моделът блесва със своята надеждност. Зад волана е легендарният актьор Силвестър Сталоун, а до него стой не по-малко известният Джейсън Стейтъм.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар