Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Китайци искат да правят автобуси в Ловешко

Представители на концерна са се срещнали с кмета на града Минчо Казанджиев

Китайци искат да правят автобуси в Ловешко
Снимка: Булфото

Голяма китайска компания проявява интерес за производство на автобуси в Ловеч, съобщават от общинската администрация.

Представители на концерна са се срещнали с кмета на града Минчо Казанджиев. Делегацията е разгледала площадката и производствените халета на строящия се автомобилен завод край ловешкото село Баховица.

Север.бг припомня, че "Литекс Моторс” стартира изграждане на завод за производство на автомобили Great Wall край Ловеч след като подписа договор през есента на 2009 с най-големия частен китайски автомобилостроител Great Wall Motors.

Скоро в завода ще започне производството на четири вида леки автомобила, два от които бяха представени вече и пред българската публика.

Компанията за производство на автобуси държи 11-12 на сто от световния пазар за автобуси. В момента се изработват 136 модела от всички класове в сътрудничество и технологии на световно доказани марки.

Освен с производството на автобуси китайската компания е известна и в други сектори на машиностроенето, а така също с инвестициите на фондовия пазар и в недвижимите имоти.

Дали обаче трудовият пазар ще може да поеме евентуалните инвестиции на китайската компания не е много ясно. При първия договор китайската компания имаше трудности при намирането на работна ръка, като подбра инженери от региона, които обучи.



Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар