Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Дариха със сърце играчки, книжки и учебници

"Не изхвърлям с ръце – дарявам от сърце“ бе последният етап от продължилата над четири месеца кампания „Отпадък с късмет не отива за смет". Месецът на благотворителността се оказа и най-емоционален за габровските деца.

Малки и големи, деца и ученици, родители и учители дадоха по нещо свое, за да зарадват децата в затруднено положение. Възпитаниците на детските градини и училищата в Габрово подариха над 2 200 играчки, книжки, спортни и учебни пособия, които ще бъдат раздадени на техни връстници в нужда. Една част от събраните артикули ще бъде дарена на децата в двата центъра за настаняване от семеен тип, а останалите ще зарадват децата от семействата в тежко финансово положение.

С месеца на благотворителността приключва и кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“, по време, на която децата на Габрово спасиха природата от над 5,5 тона отпадъци. Всички събрани суровини – хартия, пластмаси и метални отпадъци – вече са предадени за рециклиране.

И понеже всяко добро дело трябва да бъде наградено, инициативата ще завърши с подопаващ финал – награждаване на най-добре представилите се участници. Финалът ще се състои в концерт с участието на героите на кампанията – децата на Габрово.

Концертът ще се състои на 12 февруари в зала „Възраждане“ от 17:00 часа за концерта и награждаването на детските градини. Учениците ще бъдат наградени на 13 февруари в зала "Възраждане“ от 17:00 часа.

Организаторите на "Отпадък с късмет не отива за смет" благодарят на всички участници мотивираността и сърдечното отношение към природата и им пожелават да запазят амбицията и вярата, за да направят света около себе си, толкова красив, колкото трябва да бъде.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар