Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Еко акция започна кметът на Ловеч

Кампанията „Да изчистим общината“ ще продължи и в другите населени места от района

Еко акция започна кметът на Ловеч
Община Ловеч

Цялото ръководство на община Ловеч и председателят на общинския съвет бяха първите, които се включиха в еко акция, обявена от кмета Минчо Казанджиев. Идеята на кампанията "Да изчистим общината” е да бъде почистена от отпадъци всяка замърсена зона в населените места, както и да бъдат отстранени изсъхнали и прораснали храсти в зоните за отдих и туризъм и по общинската пътна мрежа.

Вчера екоакцията стартира с почистване на парка "Стратеш”. В нея се включиха кметът Казанджиев, тримата му заместници Пламен Петков, Младен Младенов и Ертан Хасан, председателят на общинския съвет Тихол Тихолов и 60 служители от общинската администрация.   Събраният отпадък бе извозен от камион на общинската фирма.

1007491

Кампанията продължава в следващите седмици по кварталите в града и по населените места. Тя ще бъде инициирана от кварталните, кметските и обществените съвети.

1007492

Кметът призовава в почистването да се включат граждани и граждански сдружения, фирми и институции, общински съветници, за да "превърнем нашата община в уютно място за живеене и в привлекателен център за гости”.

<< Sever.bg във Facebook >>



Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар