Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Възрастни доброволци се образоват здравно

Възрастни доброволци се образоват здравно
БЧК - Ловеч

Три теми, свързани със здравето и физическата активност, изнесоха днес пред възрастни доброволци от БЧК лекари и експерти от РЗИ - Ловеч.

В клуба на Сдружение "Взаимопомощ” д-р Полинка Соколарска, старши инспектор Иванка Иванова и старши експерт Галя Тодорова от РЗИ говориха пред хората от третата възраст за артериалната хипертония, депресията и физическата активност.

Д-р Соколарска запозна доброволците какво представлява артериалната хипертония, кои са най-честите симптоми за появата й при възрастните хората, каква профилактика може да се прави, какви усложнения е възможно да се появят при нелекуването й и какви видове лечение се препоръчва.Ття наблегна и на здравословно хранене при лечение на хипертонията.

Галя Тодорова обясни понятието "депресия”, видове симптоми и начини на лечение. Иванка Иванова пък изнесе лекцията за "Физическата активност” като подчерта, че в третата възраст движението и подходящата гимнастика са много важни за общото здравословно състояние.

На всички доброволци бе измерено и кръвното налягане, а на тези с проблеми бяха дадени препоръки и съответни насоки за преглед при специалисти.
__________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg








 

 


 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар