Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Измерват костната плътност

Измерват костната плътност

На 11 март 2013 г. Асоциация "Жени без остеопороза – 21" със съдействието на Община Ловеч организира скринингово измерване на костната плътност за пенсионерите от клубовете и всички други желаещи, които се интересуват какво е състоянието на костите им. Кампанията ще се проведе в квартал "Вароша”, Клуб на  инвалида, от 10 до 16 часа. При тези измервания пенсионерите ще могат да се възползват от предоставената преференциална цена от 5 лева. Предварително записване на тел.068/ 688230 – Катя Колева.

По време на кампанията се предоставят практически съвети на участниците, а рисковите пациенти се насочват към специализирана медицинска помощ за диагностициране и лечение на заболяването.

Проектът обхваща 15 000 възрастни хора в 28-те региона на страната за период от две години.

През 2011 г. Асоциация "Жени без остеопороза" спечели грант на Международната фондация по остеопороза в памет на Линда Едуардс за проекта "Не е късно да спрем остеопорозата". Целта на проекта е да се информират възрастните хора за рисковете от фрактури вследствие чупливост на костите, да ги запознае с възможностите за избягване на паданията чрез упражнения за укрепване на мускулите, прием на витамин Д и осигуряване на безопасни условия за придвижване у дома и на улицата. В домовете за възрастни хора в страната, както и в редица пенсионерски клубове бяха организирани кампании за определяне на риска от остеопороза с Едноминутния тест на Международната фондация по остеопороза и беше проведено скринингово изследване на костната плътност.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар