Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Кампания за измерване на костна плътност в Русе

Кампания за измерване на костна плътност в Русе
Снимка: Булфото

В РЗИ - Русе днес се организира кампания за профилактика на остеопорозата. Тя е организирана в рамките на традиционното сътрудничество на РЗИ - Русе , Центровете по остеопороза в града и Асоциация "Жени без остеопороза 21" гр. София.

Кампаниите се осъществяват с апаратура, осигурена за целите на провеждането на скрининг за ранно установяване на риска от остеопороза.

Инициативите ще се проведат днес от 10:00 до 16:00 часа в сградата на РЗИ - Русе, кв. "Здравец Изток", ул. "Байкал" 12, ет.1. Те ще включват информационна беседа и кампания за определяне на личния риск от остеопороза с измерване на костна плътност.

Условията за участие в кампанията за измерване на костна плътност са същите както и през изминалите месеци. Необходимо е предварително записване на телефон (082) 82 56 32, а цената на измерването е 10 лева. Участието в информационните срещи е безплатно.

Случаите с намалена костна плътност и наличие на рискови фактори за развитие на остеопороза, ще бъдат насочвани за измерване на ДЕКСА апаратите и лечение в Центровете по остеопороза в града, в ДКЦ 1 и ДКЦ 2.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Русе инфо
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар