Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Модернизират болницата в Свищов с 3,5 млн. лева

Огромен набор от апаратура ще бъде инсталиран в сградата, която пък ще бъде ремонтирана

Модернизират болницата в Свищов с 3,5 млн. лева
Снимка: Булфото

Свищовската болница "Д-р Димитър Павлович" ще бъде сериозно обновена и модернизиран с проект на стойност 3,5 млн. лева. Парите ще бъдат осигурени безвъзмездно от Министерство на здравеопазването.

Като част от проекта в болницата ще бъдат доставени мобилен рентгенов апарат, видеоендоскопска система, стационарен дигитален многофункционален ултразвуков апарат, селективен биохимичен анализатор, хематологичен анализатор, имунологичен анализатор и изследване на туморни маркери и хормони, кръвно-газов анализатор, лабораторна сушилня и центрофуга, термостат, микроскоп, машина за проявяване на рентгенови филми, включително и мамографски, анестезиологичен апарат в комплект с анестезиологичен шкаф-маса, дефибрилатор, спирометър, парово-вакуумен стерилизатор, плазмен стерилизатор, апарати за хемодиализа, водопочистваща система, 12-канален ЕКГ и друга медицинска техника.

Освен богатият набор от оборудване, проектът предвижда и ремонт на самата сграда, в частност на помещенията, където ще се използва апаратурата.



Източник: Дарик радио
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар