Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

С брошури и танци в АнтиСПИН-кампанията

Доброволците от БМЧК-Ловеч бяха подкрепени от областния управител на града

С брошури и танци в АнтиСПИН-кампанията
БЧК - Ловеч

Младежката структура към ОС на БЧК – Ловеч отбеляза деня срещу хомофобията и жертвите на СПИН. На гражданите бяха раздадени брошури с информация как да се предпазваме от СПИН, митове и факти за хомофобията и презервативи.    

Акцията бе озвучена и от DJ Карина Александрова, която разведри дъждовния ден и привлече танцуващи младежи.

Партньор в проявата на доброволческата структура бе областният управител Ваня Събчева.

Международният ден срещу хомофобията и трансфобията се отбелязва на 17 май. Датата е избрана, защото на този ден през 1990 г. Световната здравна организация изключва хомосексуалността като психиатрична болест от списъка на Международната класификация на болестите.

Международният ден срещу хомофобията е признат в Европейския съюз и се чества в повече от 50 държави по света и е честван за първи път на 17 май 2005 г.

Всяка година през третата неделя от месец май се отбелязва Международния ден в памет на жертвите на СПИН. За първи път той се отбелязва през 1983 година в Сан Франциско и Ню Йорк с възпоменание за починалите, в подкрепа на живеещите с вируса на СПИН, за повишаване на инфомираността и чувствителността към този проблем, за намаляване на свързаната с ХИВ/СПИН стигма и ангажиране на обществото в борбата срещу СПИН.
______________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 

 











Източник: Север.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар