Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

"Одата на радостта" ще звучи в Ловеч на 9 май

Денят на Европа се отбелязва в 28 града с музика, изпълнена от деца

"Одата на радостта" ще звучи в Ловеч на 9 май
Община Ловеч

Над 100 ученици на възраст между 7 и 19 години от Ловеч ще се включат в музикалната инициатива по повод празника на Европа. На 9 май във всички областни градове на страната, в 12 часа по обяд, ученически оркестри ще изсвирят познатия европейски химн.

Идеята за подобна организация е на известно списание, чийто редактор е пояснил, че цели да покаже истинското лице на България чрез творчеството на млади и талантливи хора.

В Ловеч ще стартират редица културни и празнични прояви между 9 и 11 май. Началото ще постави Младежки духов оркестър с ръководител Тотко Рогашки пред сградата на Общината в 12 ч.

От 17.30 ч. в изложбена зала "Вароша" ще се открие "Пролетен салон на изкуствата 2012". По-късно, в 18.30 ч., Плевенската филхармония ще изнесе концерт в читалище "Наука".

На 10 май малките жители на града ще имат възможност да участват в детско състезание "Бързи, смели, сръчни", което ще започне от 15 ч. Почитателите на духовата музика могат да се отправят към градската градина, където от 17.30 ч. ще изнесат съвместен концерт Ловешкият и Севлиевският духов оркестър.

На 11 май гражданите на Ловеч отбелязват Ден на града. Поради това тази дата е обявена от кмета за неучебен ден. От 12.30 ч. празникът ще се открие с награждаване на победителите в конкурса "Изкуство от отпадъци". От 20.00 ч. на централния площад ще свирят легендарните музиканти от група "Сигнал".

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Областна администрация - Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар