Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

60 500 лв. отпуска Община Ловеч за култура през 2012 г.

Най-много средства са предвидени за Празника на града на 11 май

60 500 лв. отпуска Община Ловеч за култура през 2012 г.
Снимка: Булфото

60 500 лева отпуска Община Ловеч за проявите от годишния културен календар в общината. Това беше решено на последното заседание на Общинския съвет, по време на който най-много средства бяха гласувани за Деня на Ловеч - 11 май.

С 10 хил. лв. ще бъде организирана празничната програма за Деня на люляковия град, а за традиционния пролетен празник Цветница, по време на който се провежда Регионалният събор на читалищното народно творчество, са предвидени 6 хил. лв.

Националният пленер по живопис ще получи 5 хил. лв., а церемонията по награждаване на най-изявения деец в областта на образованието по случай 24 май ще се финансира с 4 хил. лв. По 3 хил. лв. ще отидат за провеждането на Международния бардфест през май и за наградата "Ловешки меч" през декември.

135-годишнината от  Освобождението на Ловеч, чествана на 22 август, ще бъде финансирана от Общината с 2 хил. лв. Също толкова ще се осигурят за -ия Балкански младежки фолклорен фестивал "Нека бъдем приятели" на 10 и 11 май и за ваканционната програма "Забавно лято" (юни - септември 2012 г.). Гостуването на Общинския духов оркестър в московския град Лотошино също ще бъде финансиран с 2500 лв.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар