Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Жената в книгата „Мрежата на Катерина“

Жената в книгата „Мрежата на Катерина“
Хеликон

Книгата на Бистра Чолева-Лалева "Мрежата на Катерина" ще бъде представена на 13 ноември /вторник/ от 13:00 ч. в отдел "Читалня" на Ловешката библиотека "Проф. Беню Цонев".

Авторката обяснява в произведението си как на пръв поглед толкова различни /и толкова много!/ жени плетат своята мрежа с една от най-крехките и същевременно една от най-устойчивите материи: с гласовете си. Книгата разкрива уникалността да бъдеш жена.

 

Бистра Чолева-Лалева завършва Предучилищна педагогика и Български език и литература в СУ "Св. Климент Охридски" (1990) и Свободна актьорска школа (1993).

През 2005 г. се дипломира в Магистърска програма "Артистични психо-социални практики" към НБУ. От 1996 г. работи в социалната сфера, използвайки артистични средства. Участва в Програма "Изкуство за социална промяна", Център за култура и дебат "Червената къща" и Европейска културна фондация. През последните години работата ѝ е предимно в сферата на сетивен театър – тренинги, представления, проекти. Председател на Сдружение "БИВЕДА" за изкуство и образование. В момента живее в Германия. Омъжена е и има едно дете.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Източник: радио зетра
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар