Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Изложба на ученици от ОУ "Бачо Киро"

37 деца отбелязват с рисунки и фотографии юбилея на своето училище

Изложба на ученици от ОУ "Бачо Киро"
Снимка: Север.бг

Пъстра изложба от детски творби беше открита вчера в ИЗ "Рафаел Михайлов" в старата столица по повод 40-годишнината на ОУ "Бачо Киро". 46 рисунки и 20 фотографии на общо 37 възпитаници на училището ще красят първия етаж на залите до 6 май.

Рисунките представляват пейзажи и фигурални композиции, изпълнени с традиционни и нетрадиционни техники като мозайка от салфетки и прежда, релефна живопис с грис, сподели за Север.бг учителката по изобразително изкуство в основното училище Надежда Денчева. Всички те са плод на дейностите в часовете по рисуване през годината, в сипа по рисуване и в Клуба по фотография, създаден по програма "Успех" с ръководител Никифор Тодоров.

Светослава Велкова от 6 "б" клас и Христина Иванова от 7 "д" кл. откриха изложбата с музикален етюд на флейта, а художникът Сашо Филев изрази радостта си от толкова много талант, събран на едно място, при което не пропусна да отбележи, че все още се чувства като учител по рисуване в ОУ "Бачо Киро", какъвто е бил преди години. Преподавателят във ВТУ гл. ас. д-р Марина Теофилова също похвали децата и каза, че не е важно дали малките творци ще пораснат художници, а как усещат света тук и сега.

По време на изложбата бяха връчени и грамоти на участниците в конкурса по повод юбилея на ОУ "Бачо Киро", наречен "Нашето училище празнува". Това са децата от подготвителната група - Виктория Христова и  Мария Иванова и учениците от 1 до 4 клас:  Звезделин Славев - 1 място, Елица Митрева - 2 място и Михаела Енчева - 3 място.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар