Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Конкурс за рисунка в Ловеч и Лотошино

Деца от 10 до 16 г. могат да се включат по повод 135-годишнината от Руско-турската война

Конкурс за рисунка в Ловеч и Лотошино
Снимка: sxc.hu

Конкурс за детска рисунка, посветен на 135-годишнината от Руско-турската освободителна война, организират Ловеч и руският град Лотошино. Той ще протече едноявременно в двата града, като българските деца ще рисуват на тема "Ние рисуваме Русия”, а руските – "Ние рисуваме България”.

В него могат да участват деца на възраст между 10 и 16 години, живущи на територията на съответните области - Ловеч и Лотошински муниципален район.

Всеки автор има право да представи не повече от две творби, те трябва да са във формат А3. Няма ограничение за избора на техника и жанр. Рисунките си ловешките деца може да изпращат до 1 март 2013 г. в електронен вид на адрес: [email protected].

Класираните на първите три места творби ще бъдат наградени с дипломи и подаръци. Победителите от руска страна получават и правото да участват в тържествата за Деня на Ловеч през май идната година, както и да се включат в пленер в нашия град, а победителите от българска страна ще вземат участие в празниците за Деня на Лотошинския район през юни 2013 г. и също ще се включат в пленер в побратимения ни град.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар