Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Гълъби и декоративни пернати на изложба в Ловеч

В дните от 22 до 24 ноември в Спорната зала в града публиката може да види близо 1000 птици

Гълъби и декоративни пернати на изложба в Ловеч
Снимка: Север.бг

За пореден път Ловеч е домакин на националната изложба на гълъбовъдите и развъдчиците на дребни домашни животни.

В дните от 22 до 24 ноември в Спорната зала в града публиката може да види близо 1000 птици. Клетките вече са наредени, а утре е оценяването. В надпреварата се включват 68 изложители с 952 птици ( и 10 клетки с по 8 птици. Участват гълъби от 24 български, 33 международни породи и пет породи, подлежащи за разглеждане и одобряване на стандарт, 29 различни породи кокошки със 169 екземпляра, представени са и три волиери с диви птици – фазани, кеклик и яребици.

Специален участник е 13-годишно момче от Добрич с екзотичната порода дребни кокошки шабо, изключителна селекция на европейско ниво.

В рамките на форума ще се проведе и Втората специализирана изложба на "Кинг Клуб България", която ще представи 43 птици от породата американски кинг в 13 цвята на 8 изложители.

21 съдии ще определят носителите на 68 купи. Основният критерий е максимално доближаване до утвърдените стандарти за породите. От всяка порода ще бъдат излъчени шампион и призьор. Парична награда от сто лева лични средства ще връчи и кметът Казанджиев.

В събота ще се проведе и пазарът на гълъби и други декоративни птици и животни.

Входът за изложбата е 2 лв, за деца и пенсионери – безплатно.

Организатор на националната изложба е Съюзът на гълъбовъдите и развъдчиците на дребни домашни животни в България и Общината. Тя преминава под патронажа на кмета Минчо Казанджиев, който ще я открие официално на 23 ноември, събота, от 10.00 ч. Тазгодишното издание на форума е в памет на починалия председател на ловешкото дружество Мариян Банчев.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар