Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Започва Фестивалът на сливата

Започва Фестивалът на сливата
Фестивал на сливата - Троян

Фестивалът на сливата започва в Троян.

Той ще се проведе от 27 септември до 29 септември. Днес, в 16.00 часа на открита сцена на Централния площад ще се изявят любителски художествени състави. Два часа по-късно е дефилето на участниците и откриване на фестивала. Младежката вечер е в 19.00 часа с поп и рок изпълнения.

Ето и програмата през следващите дни:

28 септември, събота

11.00 чааса - Открита сцена за любителски художествени състави

12.00 часа - Провъзгласяване на "Главен майстор есен 2013 г.”

12.10 часа - Запалване на казана за изваряване на ракия

12.30 часа - Открита сцена за любителски художествени състави

14.00 часа - Демонстрации и дегустация - ракия и традиционни храни /качамак, мармалади, сватбарско жито, боб /

14.30 часа - Конкурс за най-добра домашна троянска сливова "Троянски майстор

15.00 часа - Открита сцена и анимации за деца.

17.00 часа - Ревю-конкурс "С костюмите от Бабините ракли”

18.30 часа - Концерт - Капански ансамбъл - Разград

Място на проявите - Централен площад, гр. Троян

29 септември, неделя

10.00 часа - Конкурс традиционни кулинарни изкушения за любители

11.00 часа - Открита сцена за любителски художествени състави

12.30 часа - Концерт - Ансамбъл "Пирин” - Благоевград

14.00 часа - Кулинарна изложба на ястия със сливи, приготвени от участниците в Конкурса за професионалисти

14.00 часа - Конкурс за сливови коктейли за професионалисти

15.00 часа - Награждаване на победителите в конкурсите на фестивала. Теглене на томболата за Голямата награда на Троян

15.30 часа - Закриване на фестивала

Място на проявите - Централен площад, гр. Троян

всеки ден - от 15.00 часа - 17.00 часа

Арт ателиета, керамика,рисуване,иконопис, дърворезба.

Улица на занаятите с участие на занаятчии от Троянско и страната. Щандове с пресни сливови плодове, сушени сливи, мармалади, конфитюри, сладка.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Фестивал на сливата
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар