Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Мистериозна смърт висне над мъже от ловешко село

В селото вярват, че мистерията е свързана с родените там през 1969 година, а като причина сочат странен ритуал с бутилка

Мистериозна смърт висне над мъже от ловешко село

Серия от мистериозни смъртни случаи има от години в тетевенското село Български извор. Мъже умирали един по един през 8, 4 или 2 години при различни обстоятелства, като предимно в катастрофи.

Според народните вярвания в селото, мистерията е свързана с мъжете, родени там през 1969 година. Това се дължало на странен ритуал с бутилка, която всеки випуск заравял в училищния двор. В нея имало или списък с имената, или снимка на абитуриентите. Това може да се възприеме като останал езически обред от историята на селото или, както обясняват експертите, със склонността на българина все по-често да търси решение на проблемите си в суеверие и съмнителни окултни теории.

Местните селяни разорали с багер двора на училището и открили бутилките на набор `68 и `69. Намерили в бутилката от 1969 г. списък с имена. Най-отгоре на него вместо "За спомен" било изписано "За помен". Според хората в селото именно в това се корени причината за смъртните случаи.

Два пъти те направили курбан в двора на школото, но смъртта продължила да вилнее. Последният смъртен случай е на Марин, който извадил бутилката от земята. По думите на негови съселяни, тя била омацана с олио, което, според някои, се използва именно за магии.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: bTV
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар