Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Консултират деца за езиково-говорни нарушения

Консултации с логопеди ще се проведат в училища и детски градини в Троян

Консултират деца за езиково-говорни нарушения
Снимка: sxc.hu

От днес, 5 март, до 9 март ще се проведат безплатни консултации с логопеди в общообразователни училища и детски градини от област Ловеч по проблеми в детското развитие и изоставане в говорното и езиково функциониране.

Инициативата е на Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности- Ловеч, Регионалният инспекторат по образованието, Областният управител.

Ето датите, часовете и местата, на които ще се проведат консултациите в град Троян:

На 5 март в НУ "Св. св. Кирил и Методий" от 10.00 до 15.00 часа ще ви консултира логопедът Ветка Василкова, която в ЦДГ "8-и март" ще направи консултация от 15.30 до 16.30 часа.

Г-жа Василкова ще е в ОДЗ "Буковец" на 6 март (вторник) от 16.00 до 17.00 часа, а на 7 март (сряда) – в ЦДГ "Здравец" също от 16.00 до 17.00 часа.

На 5, 6, 7, и 9 март в ОУ "Иван Хаджийски" между 10.00 и 16.00 ч. може да направите консултация с Ивелина Чавдарова , на 6 март в НУ "Христо Ботев" между 10.00 и 13.30 ч. – с логопеда Ралица Боянова.

На 8 март под патронажа на Областния управител и с подкрепата на Началника на РИО в Ресурсен център - Ловеч ще се проведе областна работна среща на логопедите. Във фокуса на събитието е превенцията на комуникативни проблеми на деца до шестгодишна възраст. В програмата ще бъдат споделени добри практики и ще е включено изложение базар на обучителни и рекламни материали, свързани с предложената тематика..

С тези събития ще се отбележи Европейския ден на логопедията, създаден от CPLOL през 2004 г.

 

__________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Троянски новини
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар