Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Обучават възрастни по проект

За най-отговорните и ученолюбивите са осигурени стипендии

Обучават възрастни по проект
Снимка: sxc.hu

В рамките на 5 месеца 3 групи по 15 обучаеми от ромски произход ще се обучават по програма "Ограмотяване на възрастни". Проектът "Нов шанс за успех" стартира в Начално училище "инж. Георги Иванов Вълков" в Луковит.

Всеки ден след обяд от 13:30 до 17:30 ч. с групите ще работят по двама учители. В края на курса за ограмотяване на възрастни ще се проведе финален изпит за оценяване на постиженията на обучаемите и на успешно завършилите ще се издаде удостоверение, с което ще могат да продължат обучението си по проекта в V клас.

За двама са осигурени стипендии. Едната е за присъствие и се изплаща на обучаемите, които са присъствали в не по-малко от 80% от часовете за съответния ден, като левовата й равностойност е в размер на 4 лв. на ден. Втората стипендия е за успех и успешно издържан финален тест ще бъдат изплатени 55 лв.

Проектът по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ стимулира младите хора, макар и на по-късен етап, да се образоват, за да бъдат пълноценни граждани на Република България.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg


 



http://lukovit-news.com
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар