Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Средни и висши училища от цял свят в "Образование без граници"

Представители на Европейската комисия ще представят доклад за качеството на родното образование по време на международното изложение

Средни и висши училища от цял свят в "Образование без граници"
Образование без граници

Международното изложение "Образование без граници” ще се проведе за поредна година в Националния дворец на културата от 11-ти до 13-ти март. Форумът събира на едно място представители на средното и висшето образование от цял свят, представяйки актуална информация и публичност за всички участващи страни.

Всяко издание на "Образование без граници" има около 10 000 посетители, които търсят възможности в сферата на средното и висшето образование, езикови програми, летни училища, работа и пътуване зад граница, програми за обмен.

Сред основните участници, които се очаква да привлекат вниманието, е известният като "люлка на китайската електронна промишленост" – Университетът за електронни науки и технологии на Китай, както и образователните министерства на Руската федерация и Кипър, които ще предоставят отлични стипендиански възможности.

На уникалното в световен мащаб изложение участват много български училища и университети, което гарантира на всички млади хора огромен избор на възможности за обучение и реализация в България или чужбина.

Изложението ще бъде открито официално от 11.00 ч. и ще бъде отворено до неделя. Входът е свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК.

По време на форума ще се проведе дискусия, свързана с мястото на българското образование на фона на динамично развиващия се образователен сектор в Европа. На нея ще участват ректори на български университети, директори на училища, началници на РИО инспекторати от цялата страна, представители на местната власт, министерства и много други.

За първи път у нас различни структури в сферата на образованието ще се съберат на едно място и ще дискутират напредъка на България. На събитието ще участват представители на Европейската комисия, отговарящи за сферата на образованието на територията на ЕС, които ще представят резултатите от мониторинговия доклад на европейско ниво и в частност постигнатите резултати на страната ни в сектора.

Дискусията започва на 11 март от 14,00 ч. в Националния дворец на културата. Организаторите споделиха, че темата е изключително интересна предвид изразеното присъствие от страна на водещи световни учебни заведения на изложението и особено силното българско участие тази година.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар