Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Ученици от Хуманитарна гимназия пътуваха до Шотландия

Престоят е бил по международния проект „Коменски“

Ученици от Хуманитарна гимназия пътуваха до Шотландия
Снимка: Север.бг

Ученици и учители от Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий” във Велико Търново бяха в Шотландия по проект "Изкуство, спорт и литература срещу агресията в училище", който се финансира по Секторна програма "Коменски". Пътуването е приключило преди няколко дни. Групата се състояла от ученици от различни класове, директорът на гимназията Галина Пенкова и старши учител и координатор на проекта Снежана Минчева.

Възпитаниците на хуманитарното училище и техните ръководители първо са били на среща за обмяна на опит между десетте международни екипа, които са взели участие в проекта. Българската група бе подготвила презентации на тема: "Традиционни български ястия", "Обичаи и нрави на хранене при българската национална кухня". Великотърновците показаха и своя късометражен филм "Зачитането гледната точка на другия – път към комуникацията".

На срещата в Шотландия бяха обсъдени и резултатите до сега по проекта, както и бъдещите дейности за училищата, които са се включили във формата. Следващата среща на групите ще бъде през 2014 година в Италия.

Учениците от Хуманитарната гимназия във Велико Търново посетили и градовете Глазгоу и Единбург. По този начин са имали възможност да се запознаят с историята на Шотландия и да разгледат забележителностите в тези градове. В Единбург гимназистите са посетили Кралския музей, където се пазят кралските скъпоценности и Камъка на съдбата. Те са видели и двореца Холирууд, който е официална кралска резиденция от 600 години, и Шотланската национална галерия.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Радио Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар