Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Френски ученици идват на стаж в Ловеч

Френски ученици идват на стаж в Ловеч
Община Ловеч

Френски ученици да дойдат на стаж в Ловеч се договориха кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев и учителят от гимназия в Лавал Антоан Боти.

Между 6 и 10 ученици на възраст 16-18 години от професионалната гимназия "Робърт Бюрон” във Франция ще проведат стажа си в града на люляците догодина. От своя страна градоначалникът се ангажира да приеме френските стажанти в някоя от социалните услуги на Общината, подписвайки Писмо за споразумение.

За тази цел Антоан Боти пък ще разгледа двата дома за възрастни в Сливек и Върбовка, центровете за настаняване от семеен тип и защитените жилища, както и детските ясли и градини, за да прецени къде точно да насочи учениците си за стажа им. Идеята е те да стажуват в структура, в която се полагат грижи за деца или възрастни.

Връзката между професионалната гимназия в Лавал и Община Ловеч е президентът на асоциация "Доверие България” Патрик Муссе, който придружава Антоан Боти в опознавателната му обиколка в Ловеч. Асоциация "Доверие България” е организацията, изградила трайното сътрудничество между градовете побратими Ловеч и Лавал. Муссе съобщи, че догодина за празниците в Ловеч по случай Цветница ще доведе делегация от Лавал.

Практиката на френските ученици се осъществяват по проект по секторна програма "Леонардо да Винчи”



Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар