Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

55 хиляди души се включват във втората обучителна схема "Аз мога повече"

50 милиона лева отпуска Европа за продължение на програмата

55 хиляди души се включват във втората обучителна схема "Аз мога повече"
Снимка: Север.бг

Около 55 000 работещи ще могат да се обучават безплатно по схемата "Аз мога повече" , финансирана по ОП "Развитие на човешките ресурси". До 30 септември желаещите могат да подадат документи в Бюрата по труда в цялата страна.

Новата схема продължава програмата "Аз мога", по която работещи повишават квалификацията си, изучавайки чужди езици и компютърна грамотност. Отпуснатите евросредства са 50 млн. лева.

Работещите на трудов договор или самонаети имат право  на ваучери за обучението. Изключение правят работещите в държавната администрация, местните власти, съдебната система, просветата, МВР и МО.

За обучение по професии в областта на религията, горското, селското и рибното стопанство, обществената сигурност и безопасност и услугите за дома няма да се отпускат ваучери, защото за тях е предвиден ресурс по други програми, обясниха от Агенцията по заетостта.

При подаването на документите няма да се изисква декларация от работодателя, че е съгласен негов служител да се обучава в извънработно време по избраната от него специалност с ваучер. Освен това не се изисква да да е избрана обучаваща институция.



Източник: в. "Янтра днес"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар