Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Жителите на „Червен бряг“ ще празнуват в Ловеч

Жителите на „Червен бряг“ ще празнуват в Ловеч

На осмия пореден квартален празник ще се съберат на 12 септември жителите на ловешкия ж. к. "Червен бряг". Както всяка година и сега той ще се проведе пред кафе-аперитив "Черната сърна" от 17:30 ч., съобщават от общинската администрация.

Много настроение за празнуващите се очаква да донесат изпълненията на възпитаниците на Вокалната студия за поппеене с ръководител Милена Дафинина.  Момичетата и момчетата от танцовата формация "Огнени ритми” при Природоматематическата гимназия ще представят свои хореографии. Бардът Милен Тотев този път ще изпълни македонски песни. Кулминация на празничната програма ще бъдат хората на Общинския духов оркестър.

Празникът се чества от 2006 г. насам, организира се от кварталния съвет и преминава под мотото "Дела срещу думи – всички можем заедно!". Специален гост на тазгодишния празник ще е кметът Минчо Казанджиев.

Община Ловеч спечели проект по оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. - "Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч”, по който "Червен бряг", един от най-големите жилищни квартали в града, ще се превърне в атрактивно място за живот за всички представители на местната общност.

В рамките на проекта ще бъде рехабилитирана уличната и автоалейна мрежа в квартала, в това число и тротоарните настилки, с всички мероприятия по осигуряване на общодостъпна среда, ще бъдат изградени детски площадки за различни възрастови групи, площадки за фитнес на открито, многофункционално спортно игрище, игрище за бадминтон, площадка за тенис на маса, квартална велоалейна мрежа, автоматична поливна система за всички озеленени площи, ще бъдат поставени беседки, кошчета за отпадъци, питейни фонтанки.

<<� Sever.bg във Facebook </< >>

 



Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар