Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Започна изграждането на водния цикъл в Шипково

Днес земеделският министър Мирослав Найденов даде старт на проекта

Започна изграждането на водния цикъл в Шипково

Изграждането на проекта за воден цикъл на община Троян започна днес. Първата копка направи земеделският министър Мирослав Найденов в село Шипково.

Това е първият проект на Троян по Програмата за развитие на селските райони. Стойността му е над 3,5 милиона лева. Чрез проекта се цели да се допринесе за подобряване условията на живот - достъп до качествена водоснабдителна и канализационна инфраструктура. Проектът включва реконструкция на част от водопроводната мрежа, доизграждане на канализационна мрежа и изграждане на пречиствателно съоръжение.

"Някои ни упрекват, че строим само магистрали. Ето, че правим много и за селските райони. Само в Ловешка област по Програмата за развитие на селските райони имаме проекти за 80 милиона лева, като половината от сумите са разплатени", заяви министър Найденов.

Накрая министърът изрази надеждата си след изграждането на проекта, Шипково да стане по-удобно място за живот и младите хора да се завръщат тук. Той пожела строителството да приключи в срок и качествено.

 

 



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар